Sygnet z Zurychu
Sygnet z Zurychu
cześć wszystkim pozwólcie że się dołączę do tematu
pół roku temu mieszkałem w Szwajcarii przez 3lata. Czytam sporo książek i dość długo przebywam w bibliotekach. Podczas czytania jakiejś książki właśnie zauważyłem taki symbol. Z tego co pamiętam nosili go ' czarodzieje '. Miał bronić ich i ich lud przed złem i opętaniem przez złe siły. Wiem brzmi jak bajka ale oni w takie coś wierzą ) Nie mam pojęcia co możesz z tym zrobić.
Pozdrawiam Mariusz.
@mariusz1972: Jacy czarodzieje? Jeśli był kiedyś używany do magii podaj w jakiej książce to znalazłeś.
Dziwny jakiś ten wątek.
@Gawciu: Napisz maila do jakiejkolwiek z Zuryskich synagog, załącz fotki, a na pewno skierują Cię do odpowiedniej synagogi.
Tam dostaniesz najpewniejszą informację o wartości itp.
Może tych którzy zakładali było np 50? I wartość jest zupełnie nie powiązana z materiałem?
(06-01-2012, 04:55 PM)kabanos69 @Emmix: Możliwe. ale próba tego pierścienia jest bardzo dobra i cenna.
@Gawciu: Jeśli chodzisz jeszcze do szkoły to może zapytaj się nauczyciela historii, może akurat on będzie wiedział coś na ten temat
(06-01-2012, 04:55 PM)kabanos69 @Emmix: Możliwe. ale próba tego pierścienia jest bardzo dobra i cenna.
@Gawciu: Jeśli chodzisz jeszcze do szkoły to może zapytaj się nauczyciela historii, może akurat on będzie wiedział coś na ten temat
Zapytaj tu http://www.facebook.com/groups/130806889102/ To jest profil gdzie żydzi rozmawiają na różna tematy ,głównie o religii ale inne też , może tam ci ktoś coś konkretnego powie.