rosyjska obrączka
rosyjska obrączka
(10-08-2013, 11:59 AM)halyna77 Witam forumowiczów -mam pytanie do znawców
mam starą obraczkę przywieziona w latach 60 z Rosji przez dziadka
wygląda ogólnie na srebrną ,ale nadal się błyszczy choc nigdy nie była czyszczona I ma kilka znaków wewnątrz -
zaczynam mieć wątpliwości że to srebro -wygląda na szlachetniejszy metal
zrobiłam zdjecie ale niestety nie jest ono najwyzszej jakosci bo zrobione telefonem
wyglada to tak ze najpierw jest prostokat wybity potem cyfra 3 a potem jeszcze society prostokat w prawym gornym rogu
Witam forumowiczów -mam pytanie do znawców
wygląda ogólnie na srebrną ,ale nadal się błyszczy choc nigdy nie była czyszczona I ma kilka znaków wewnątrz -
zrobiłam zdjecie ale niestety nie jest ono najwyzszej jakosci bo zrobione telefonem
wyglada to tak ze najpierw jest prostokat wybity potem cyfra 3 a potem jeszcze scięty prostokat w prawym gornym rogu
(10-08-2013, 11:59 AM)halyna77 Witam forumowiczów -mam pytanie do znawców
wyglada to tak ze najpierw jest prostokat wybity potem cyfra 3 a potem jeszcze society prostokat w prawym gornym rogu
(10-08-2013, 02:05 PM)kfadrat zdjecia nic nie pomogly. Czy w tych prostokatach cos jeszcze jest? Powinna byc gwiazda, i sierp i mlot, czyli tradycyjna proba z czasow zwiazku radzieckiego. Bez dobrego zdjecia bardzo ciezko strzelic co to moze byc.
(10-08-2013, 02:05 PM)kfadrat zdjecia nic nie pomogly. Czy w tych prostokatach cos jeszcze jest? Powinna byc gwiazda, i sierp i mlot, czyli tradycyjna proba z czasow zwiazku radzieckiego. Bez dobrego zdjecia bardzo ciezko strzelic co to moze byc.
a czy to moze byc glowa konia? albo moze krolika? teraz to jest zgadywanka totalna. Trzeba ja wyczyscic i obejrzec pod lupa co tam jest, bo ani 985 ani 785 nie ma zadnego sensu. Jedyne co mi przychodzi do glowy, to proba 875 to rosyjskie srebro ale dosc rzadko spotykane.
(10-09-2013, 04:12 PM)halyna77 dobra mam !!! tam są trzy rosyjskie litery w tym prostokacie н ю ъ
(10-09-2013, 04:12 PM)halyna77 dobra mam !!! tam są trzy rosyjskie litery w tym prostokacie н ю ъ
dziekuje za odpowiedzi
nie ma pięciokata zadnego -po prostu wg mnie to cos na kształt samego jakiegos łba zwierzęcego jak patrze przez lupe
zrobię ten test z moczem napewno !
dziś ja nawet zapalniczką chcialam przydymic -nawet nie zaczerniala pod wpływem dymu -
a co ta 3 moze znaczyć ?
wątpię że mocz ją spali xD