11-22-2009, 10:26 PM
Kruk wykonał na zamówienie pierścionek (22 brylanty, 1.02 ct). Zamówiony przeze mnie rozmiar to 16 mm, przez pomyłkę Kruka wykonany został rozmiar 17 mm. Zapewniono mnie, że jest możliwość zmniejszenia pierścionka, jeśli będzie taka potrzeba. Wróciłem do salonu po jakimś czasie, aby zmniejszyć pierścionek o 1 rozmiar. Ekspedientka nie była już taka pewna, co do możliwości zmiany rozmiaru, wręcz upierała się na samym początku, że jest to niemożliwe. Ostateczne pani z salonu zdecydowała się zasięgnąć opinii współpracującego z nimi złotnika. Oczekuję na odpowiedź. Obawiam się, że decyzja Kruka nie będzie obiektywna. Wszystko wskazuje na to, że Kruk zaryzykuje zmniejszenie pierścionka.
Zastanawiam się, czy powinienem zgodzić się na ewentualne zmniejszenie pierścionka. Obawiam się sytuacji, że po roku/dwóch noszenia, wypadnie jakiś kamień, i wtedy Kruk mi nie pomoże, albo powie, że jest to moja wina (złe użytkowanie, albo cos takiego…)
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat, gdyż jestem w tych tematach laikiem i nie miałem nigdy wcześniej do czynienia z biżuterią.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Zastanawiam się, czy powinienem zgodzić się na ewentualne zmniejszenie pierścionka. Obawiam się sytuacji, że po roku/dwóch noszenia, wypadnie jakiś kamień, i wtedy Kruk mi nie pomoże, albo powie, że jest to moja wina (złe użytkowanie, albo cos takiego…)
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat, gdyż jestem w tych tematach laikiem i nie miałem nigdy wcześniej do czynienia z biżuterią.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.