Liczba postów: 1,585
Liczba wątków: 10
Reputacja:
123
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi" - Antoni Słonimski
Reputacja:
123
08-01-2014, 08:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2014, 08:15 PM przez cactoos.)
Wirowa skraca czas przynajmniej sześciokrotnie. Do zacierania powierzchni jest niezastąpiona,
jednak do polerowania najlepsza jest kaskadowa z regulatorem prędkości. Jeżeli masz do
wykończenia małe elementy, które nie mają wyraźnych gładkich powierzchni, to możesz polerować
również w wirowej - pamiętając o zredukowaniu obrotów. Jednak najlepsze efekty są gdy polerujesz
na kulkach w bębnie kaskadowym i na małej prędkości. W takim bębnie, woda i środek wspomagający,
tworzą rodzaj emulsji, który działa jak smar i powoduje ślizganie się wsadu po powierzchni przedmiotu
i ugniatanie jej na lustro. W wirowej, płyn wspomagający jest dodawany cały czas i wypływa dolnym
spustem, przez co nie ma możliwości wytworzenia owej emulsji. Nie mam pojęcia co masz zamiar robić,
ale najlepszy byłby zestaw wirowa + kaskadowa (bębnowa).
ED
Ta wirówka Avalonu jest naprawdę w dobrej cenie kiedyś kosztowała ponad 10 tysięcy.
Reputacja:
123
A to ciekawe bo gostek handluje maszynami dla jubilerów i często ma ciekawe sprzęty.
Niedawno miał walcarkę podwójną z Rodentu - stan nówka, za 6000.
Nawet się zastanawiałem bo gość mieszka 20 km ode mnie. Napisz na priwa jaki miałeś problem
bo mało brakowało, żebym się skusił.