Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupię polerkę bębnową
Witam.
Nabędę polerkę bębnową, skuteczną w polerowaniu drobnicy, która da sobie również radę z obróbką wstępną. Pragnę zaznaczyć, że nie miałem styczności z takim urządzeniem, także krótkie przeszkolenie w pakiecie Uśmiech Najlepiej z okolic Warszawy.
Odpowiedz
>>>>>>> Alledrogo

[Obrazek: 4475539395_1]

albo

>>>>> 5 godzin do końca!!!

[Obrazek: 4435727529]
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
Odpowiedz
Tradycyjnie dzięki Cactoos za zainteresowanie.
Ta wirowa w stosunku do tej kręconej to zauważalna różnica jeżeli chodzi o czas obróbki i jakości polerowania?
Bo różnica w cenie nowych sprzętów widzę, że zauważalna...
Jest jeszcze coś takiego, warto sobie takim urządzeniem ewentualnie gitarę zawracać?
http://allegro.pl/polerka-jubilerska-duz...source=mlt
Chciałbym polerować małe srebrne przedmioty typu kolczyki i inne zawieszki, w ilościach zróżnicowanych.
Odpowiedz
Wirowa skraca czas przynajmniej sześciokrotnie. Do zacierania powierzchni jest niezastąpiona,
jednak do polerowania najlepsza jest kaskadowa z regulatorem prędkości. Jeżeli masz do
wykończenia małe elementy, które nie mają wyraźnych gładkich powierzchni, to możesz polerować
również w wirowej - pamiętając o zredukowaniu obrotów. Jednak najlepsze efekty są gdy polerujesz
na kulkach w bębnie kaskadowym i na małej prędkości. W takim bębnie, woda i środek wspomagający,
tworzą rodzaj emulsji, który działa jak smar i powoduje ślizganie się wsadu po powierzchni przedmiotu
i ugniatanie jej na lustro. W wirowej, płyn wspomagający jest dodawany cały czas i wypływa dolnym
spustem, przez co nie ma możliwości wytworzenia owej emulsji. Nie mam pojęcia co masz zamiar robić,
ale najlepszy byłby zestaw wirowa + kaskadowa (bębnowa).

ED
Ta wirówka Avalonu jest naprawdę w dobrej cenie kiedyś kosztowała ponad 10 tysięcy.
Odpowiedz
zdecydowanie trzeba uważac na pana który sprzedaje ta polerkę wirową http://allegro.pl/polerka-wirowa-avalon-...27529.html

miałem z nim doczynienia i przewalił mnie na kasę - handlarz i cwaniak.
byłbym ostrożny przy tej cenie, coś w tym może być nie tak !!!
Odpowiedz
A to ciekawe bo gostek handluje maszynami dla jubilerów i często ma ciekawe sprzęty.
Niedawno miał walcarkę podwójną z Rodentu - stan nówka, za 6000.
Nawet się zastanawiałem bo gość mieszka 20 km ode mnie. Napisz na priwa jaki miałeś problem
bo mało brakowało, żebym się skusił.
Odpowiedz
kiedyś działał na allegro pod nikiem: natej pod tym linkiem http://allegro.pl/show_user.php?uid=5626514
ale ma konto zawieszone może za jakieś wałki - nie wiem
dla mnie to typowy krętacz
Cactoos jak dam radę to dzisiej lub jutro napisze co na priva o co poszło
Odpowiedz
Cactoos...chyba Cię kocham... Puść oczko

Antoni, jeżeli nie byłoby problemu, to też proszę o delikatne naświetlenie problemu z tym sprzedawcą
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości