Giloszarka do zabawy w2 kółko i krzy żyk
.
Pozdrawiam Leszek :-)
Giloszarka - grawerka
|
Giloszarka do zabawy w2 kółko i krzy żyk
.
06-09-2015, 01:00 PM
Leszku, czekam z niecierpliwością
zaczyna być ciekawie. Giloszowanie to piękna sprawa, ale nie wmówisz mi, że tarcza giloszowana jest ładniejsza od ręcznie grawerowanej
https://www.youtube.com/watch?v=81e9ImAt...L&index=72 (06-09-2015, 01:18 PM)kriss napisał(a): zaczyna być ciekawie. Giloszowanie to piękna sprawa, ale nie wmówisz mi, że tarcza giloszowana jest ładniejsza od ręcznie grawerowanej To cios mocno poniżej pasa Czy Kriss widziałeś kiedyś biżuterię giloszowaną ?
.
06-09-2015, 01:53 PM
@Leszek wiesz dobrze, że czasami bardzo trudno odróżnić przedmiot giloszowany od grawerowanego. Zasada wycinania materiału jest taka sama. CNC do tego się nie umywa Zegarki widziałem wiele razy. Giloszowana może być jedynie stara biżuteria (mowa o złocie ) Teraz wszystko jest tak cienkie, że za parę lat nic z tych wyrobów nie ocaleje. Częściej spotyka się wyroby diamentowane.
.
06-18-2015, 08:14 AM
Witam ponownie.
Przepraszam że tak długo to trwa ale kataloguję materiał kilku tysięcy zdjęć by całą budowę pokazać w pigułce. Giloszarka liniowa pierwsza którą ukończyłem potrafi robić wzór Faberge. To było głównym motorem inwestycji. Widziałem mało pięknych rzeczy ale jak ktoś zobaczy "diament Faberge" to zakochuje się już na całe życie. Oczywiście mamy jeszcze kobiety których nic nie zastąpi Zasada pracy jest szalenie prosta , coś jak robienie fasetek na diamencie. Ceny używanych giloszarek to 3000-5000 usd. Czyli nie dużo w porównaniu choćby do grawerek cnc. Tutaj wstawiam filmy by zobrazować technologię giloszowania giloszarką liniową. Proszę zobaczyć bo warto. Nie polecam "giloszarek" budowanych teraz przez firmy. Korpus jest słaby, wszelkie podzielnice aluminiowe. Co za tym idzie "rozdzielczość" ( niech mi Cactoss wybaczy) jest niska. Na tarczy zegarka można zrobić nawet 120-150 wzorów, te nowoczesne robią 60-80. To zwykły "szajs" dla amatora. W najbliższym czasie przedstawię zdjęcia z etapu budowy. Pozdrowionka cdn.
.
06-18-2015, 08:22 AM
Yes ,yes yeeeees !!! Czekam niecierpliwie
nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .
06-18-2015, 08:42 AM
(06-18-2015, 08:22 AM)Erddill napisał(a): Yes ,yes yeeeees !!! Czekam niecierpliwie Proszę daj e-mail to prześle ci już dzisiaj prywatnie zdjęcia, lub przyjedź weź ja za darmo - (bez podzielnic za które dałem 8000 bo nie stać mnie na gratis). Prędzej czy później i tak ją sprzedam. ( dlaczego zobacz w dziale drukarka 3d). Pisałem wielokrotnie co chcecie wiedzieć to pytać na forum lub niwelatorki@wp.pl. CO WIEM TO SIĘ PODZIELĘ. ( wiem nie wiele) cieszę się że ktoś chce jeszcze się tym zajmować.
.
06-19-2015, 09:56 AM
Grzebiac w internetowym smietniku , znalazlem takie "malenstwo"
[attachment=3332] [attachment=3333]
nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|