ręcznie zrobiona biżuteria - srebro też może być piękne
|
06-27-2015, 08:17 PM
06-27-2015, 08:33 PM
Bardzo ładny. Mi się podoba
06-27-2015, 08:56 PM
@Szafir piękny kamień. Mowa oczywiście o tym kwarcu. Lubisz łączyć cyrkonie z naturalnymi kamieniami. Sporo włożone ręcznej pracy i staranne wykończenie ad plus
Drobna uwaga : mniejsze cyrkonie które podkreślą urodę kwarcu a nie będą dominowały i ciekawsza zawieszka np: biżuteria z powtarzalnej staje się wyjątkowa ( to tylko przykład )
07-01-2015, 12:27 AM
Nie ma nic cenniejszego jak uwagi kolegów z branży. Kriss moja biżuteria musi być ładna owszem ale nie może sprawiać klientkom kłopotów o jakich słyszałem przez lata pracy w tym fachu. Nie może mianowicie zahaczać im odzieży. jeśli zapłacą jakieś pieniążki niemałe to mają się cieszyć zakupioną biżuterią, a nie narzekać. Moja biżuteria właśnie taka jest.
https://www.alejasrebra.pl/
07-01-2015, 07:49 AM
@Szafir masz całkowitą rację. Mnie też nie leżą te odstające druty. Wspomniałem tylko o samym kółku na łańcuszek. Jesteśmy fachowcami w swoim zawodzie i naszym zadaniem jest pokazać innym, że wisiory wiesza się nie tylko na kółku i krawatce. Dużo jest ładnych wisiorów, ale całość kompozycji psuje sposób zawieszenia. Zdjęcie potraktowałem jako przykład innego podejścia do sprawy. Klienci którzy szukają czegoś innego/oryginalnego zwracają uwagę na szczegóły.( Z mojego doświadczenia zawodowego )
07-01-2015, 09:35 AM
Moim zdaniem jedno i drugie nadaje sie do noszenia , chociaż jak zobaczyłem fot. załączony przez Krissa to bardziej podchodzi mi pod gust i złapałem pomysła , może co z tego będzie .
07-01-2015, 09:51 AM
Widać po pracach Szafira że są dopracowane w każdym możliwym szczególe.
Tak powinna wyglądać biżuteria na sprzedaż, tak zrobiony wisior przeżyje wiele lat. Kobieta odda je dzieciom w spadku. Może teraz się czepiam, ale czy kolega Szafir zawsze tak z tymi cyrkoniami. Wisior Krissa fajny i okazały, sposób zawieszenia oryginalny.
07-01-2015, 10:00 AM
(06-27-2015, 08:56 PM)kriss napisał(a): @Szafir piękny kamień. Mowa oczywiście o tym kwarcu. Lubisz łączyć cyrkonie z naturalnymi kamieniami. Sporo włożone ręcznej pracy i staranne wykończenie ad plus Oj tam , ty Krzysiu zawsze tych kółeczek się czepiasz .
07-01-2015, 11:01 AM
@Kolorowy co do umiejętności warsztatowych szafira nie mam zastrzeżeń. Tak jak Krzysztekx uważam, że jest staranie zrobiona i wykończona. Teraz klient staje się coraz bardziej wymagający, lubi być zaskakiwany. Naszym zadaniem jest sprostać takim wyzwaniom. Możemy nie wiem ile pracy włożyć w przedmiot jeżeli on będzie przypominał coś zrobione przez chińczyka, to jesteśmy przegrani. Słowo "ręczna robota" nie wystarcza liczy się cena. Gdyby kol. szafir poszukał innych rozwiązań na same zawieszki to sam się przekona, że jego biżuteria stanie się bardziej wyjątkowa ( to tylko moja sugestia )
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości