06-09-2009, 11:25 AM
Cieszę się, że się spodobał.
Następnym też przyjdę się pochwalić
Następnym też przyjdę się pochwalić

wisiorek #3
|
06-09-2009, 11:25 AM
Cieszę się, że się spodobał.
Następnym też przyjdę się pochwalić ![]()
06-20-2009, 07:44 PM
Emmix podoba mi sie to z jaką energią podchodzisz do swoich prac i gratuluje odwagi bo nie kazdy pochwaliby sie tym co zrobił poraz pierwszy wiem to bo sam taki byłem.
Moja przygoda z bizuteria tez zaczeła sie od pasji bardziej od korzysci finansowej liczyła sie satysfakcja tak zostało do dzis,mimo ze jestem samoukiem pracuje juz 15 lat i ciagle szukam nowych wyzwań czego i Tobie zycze.... ps.jezeli miałbyś jakis problem postaram sie pomóc....
06-21-2009, 11:12 AM
Dzięki, lubię podchodzić z pasją, bo "Obyś był zimny albo gorący!" brzmi jedno z najbardziej przejmujących upomnień, jakie znajdują się na początku Apokalipsy, w listach do siedmiu Kościołów. "A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust" (Ap 3,15n)
Więc gnę srebro na gorąco licząc na to, że zainteresowanie nie wygaśnie ![]() Ten który robię teraz jest już ładniejszy od poprzedniego. A może pokażesz jakieś ze swoich wyrobów, może masz jakiś swój wcześniejszy wyrób? Ciekawie było by zobaczyć właśnie jakieś pierwsze Twoje prace skonfrontowane z późniejszymi, bo z takim doświadczeniem robisz pewnie coś pięknego. Mógłbym zobaczyć do czego mam dążyć ![]()
06-21-2009, 12:36 PM
Prosze bardzo,nie ma sie czym chwalic... kilka pierwszych prac....
miałem to szczescie,ze mogłem cwiczyc pod okiem dobrego fachowca i tak z górnika stałem sie ....? wyrobnikiem bizuterii.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po kilku latach intensywnej pracy wychodziło juz lepiej by w koncu przejsc na etap wyzej i zająć sie bizuteria uzytkową....ale to inna bajka...pozdrawiam!
06-21-2009, 08:43 PM
Super!
Bardzo podoba mi się zwłaszcza ta maska, pewnie dlatego, że kojarzy mi się z Afryką. Taka tajemnicza, ale bardzo wesoła.
07-02-2009, 12:44 PM
Piękny wisiorek, bardzo i się podoba. Ja tez mam w planie lutowanie. Ale mi się zrymowało
![]()
Fascynuje mnie stworzone przez naturę piękno zaklęte w kamieniach.
www.filigranek.com.pl
07-02-2009, 05:07 PM
Niby prosta, ale do perfekcji długa droga przede mną. Tylko ja nie jestem jakoś super uzdolniony
![]() W sumie wydatek na palnik uważam za zamortyzowany w wisiorkach. Ale zbyt kanciaste, bym nawet mógł myśleć o sprzedaży czegokolwiek. Z drugiej strony nawet nie zamierzam, to ma pozostać hobby i nie zajmuję sie tym codziennie.
07-02-2009, 05:16 PM
Tworzysz swoje piękne dziełka z ogromną pasją, a to jest do perfekcji. Życzę wielu wspaniałych pomysłów. Będę z przyjemnością oglądać i podziwiać nowe Twoje prace
![]()
Fascynuje mnie stworzone przez naturę piękno zaklęte w kamieniach.
www.filigranek.com.pl
09-18-2009, 09:53 PM
Emmix,
własnie dzisiaj obserwowałam jak moja znajoma jubilerka osadzała cyrkonię w oprawie podobnej do Twojej . Ona tam w środku robiła wcięcie(dookoła obwodu) na którym opierała się cyrkonia . Potem dopiero, gładzikiem dociskała srebrną oprawę do kamienia . Widziałam też , że brzegi srebrnego rantu lekko opiłowała, aby lepiej się układał . Oglądałam Twoje wisiorki i myślę , że do oprawy jaką robisz bardzo pasowałyby nieregularne i surowe kamienie. Przeglądając strony ze wzorami bizuterii , zwróciłam uwagę, że cześć osób robi specjalnie takie surowe ( by nie powiedzieć prymitywne ![]() ![]() Zapraszam do Pracowni
![]()
09-18-2009, 10:32 PM
Wiem, że się muszę jeszcze dużo nauczyć i bardzo spodobał mi się ten poradnik do którego dałaś link, o oprawianiu kamieni. Dał mi dużo do myślenia. Muszę jeszcze trochę poćwiczyć. A oprawiam na razie takie kamienie jakie mam. Dałem sobie szlaban na zakupy nowych, dopóki nie oprawię większości tego co mam
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|