Punce repuserskie
Punce repuserskie
Punce repuserskie; kształty:
Wątek będzie systematycznie rozszerzany.
1. Linia cienka.
2. Linia gruba.
3. Półkula, zwana przez Gena Olsona "perłą".
Z niecierpliwością czekam na kontynuację tego wątku
Takie podstawy to najlepiej osobiscie poznawac, jak uczyciel reke prowadzi, mniej bledow i nerwow. Nie kazdy w koncu jest Angusem Bede sie powtarzal; "ja nie mam czasu na udzielanie lekcji online", nie mam go nawet na przetestowanie puncyn od Angusa.
Ale nie zniechecaj sie Kasiu, to piekna sztuka jako sztuka i wciaga, a materialow edukacyjnych jest w necie sporo, na forum tez jest mnostwo wiadomosci i linkow.
Angus, a ty otworzyl bys w koncu szkole repusowania, chocby podstawy moglbys przekazywac i uczyc.
Tom, Admin, dzięki za dobre słowo.
Gdy tylko znajdę w jakimś większym mieście np. dom kultury, chętny do użyczenia lokalu na kurs to z przyjemnością go poprowadzę. I na pewno nie będzie taki drogi jak w pewnych firmach X czy Y za ponad 1000 PLN.
Kasiu, właśnie zbieram materiały na książeczkę - poradnik i jak uporam się z wątkiem o puncach to na pewno napiszę o mechanice pracy z ich użyciem. Póki co masz tu odnośnik do tutorialu o etapach repusowania.
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?ti...90#pid4090
A Angus się nauczył bo mu Tom pomógł. Z odległości ponad 5 000 mil można skutecznie nauczyć. A poza tym Angus nie wyobrażał sobie życia bez uprawiania tej sztuki. Jakby się jej nie nauczył to by chyba popełnił seppuku. Takie nastawienie generuje silną motywację.
10. Linia cienka wygięta i łukowa.
11. Linia cienka płaska wygięta.
12. Linia cienka płaska silnie wygięta.