Liczba postów: 445
Liczba wątków: 21
Reputacja:
10
Kriss Orafo zainspirował mnie możliwością wybrania komórki rylcem i wygrawerowania wzoru. Nie mam doświadczenia z biżuterią i nie wiem jaka grubość blachy będzie dobra. Wydaje mi się że grubość 1 mm dla małej przywieszki powinno wystarczyć -bez kontremalii z grubością emalii +/- 0,2 mm.
Pozdrawiam.
Liczba postów: 2,183
Liczba wątków: 18
Reputacja:
99
Robiłem wisiorki z 0,7 mm przez osadzanie materiału i wszystko było ok. bez kontremalii. Przypuszczam, że 1 mm w zupełności wystarczy.
Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi http://www.krissart.pl/
Reputacja:
10
Ok. dziękuję. Jutro zamówię materiał jak coś tam wystrugam zdam relację :-)
Pozdrawiam.
Reputacja:
10
Wiem że to zły dział na zadawanie pytań ale potrzebuję porady by zrobić ten podkład pod emalię.
Do wycinania elementów w srebrze i mosiądzu poszukuję dobrej małej piłki ręcznej . Jaką sprawdzoną firmę polecacie i jakie grubości brzeszczotów ?
Za pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Reputacja:
10
zamówiłem od 0/5 do 8 - może znowu zacznę wycinać mechanizmy a szkoda płacić za transport :-)
Kiedyś ( rok temu) za radą Marka wycinałem już tarcze - tak więc prace ręczne nie są mi obce. Teraz tylko mam mniej środków na zakup narzędzi :-(
Pozdrawiam.