03-20-2015, 01:04 AM
Cieszę się krzywy, że Ci się podoba! To prawda trochę posiedziałem nad projektem, żeby klient wiedział co mam zamiar zrobić z jego ulubionym karabinem. Poźniej trochę nawet zmieniłem koncepcję ale na szczęście efekt końcowy wyszedł lepszy niż początkowe założenia. Nie mam ostatnio czasu ale przy okazji zeskanuję ten projekt, to będziesz miał ( i inni forumowicze także
) porównanie. Bez dobrego projektu i dobrych narzędzi nie ma mowy o zadowalającym efekcie końcowym. Ja mam do siebie ciągle pretensję, że tak mało siedzę jeszcze nad fazą projektowania a więcej idę na żywioł i ryję w metalu 
Właściciel broni teraz chce zamówić ładniejszą kolbę bo uważa że ta nie pasuje do grawerunku. Klocek sezonowanego drewna orzecha o ładnym rysunku barwie i usłojeniu kosztuje od kilku do kilkunastu tysięcy euro. Podobno najdroższe egzemplarze sprzedaje się na aukcjach. Jak już takie drewno się kupi to fachowiec mierzy klienta (długość szyji, ramion, szerokość barków itp.) i dopiero przystępuje do pracy. Zazwyczaj efekt końcowy jest powalający.
Co do książek to są bardzo ciekawe, pisane gotykiem, niestety nie znam niemieckiego. W wolnej chwili zeskanuję parę stron i wrzucę na forum.

Właściciel broni teraz chce zamówić ładniejszą kolbę bo uważa że ta nie pasuje do grawerunku. Klocek sezonowanego drewna orzecha o ładnym rysunku barwie i usłojeniu kosztuje od kilku do kilkunastu tysięcy euro. Podobno najdroższe egzemplarze sprzedaje się na aukcjach. Jak już takie drewno się kupi to fachowiec mierzy klienta (długość szyji, ramion, szerokość barków itp.) i dopiero przystępuje do pracy. Zazwyczaj efekt końcowy jest powalający.
Co do książek to są bardzo ciekawe, pisane gotykiem, niestety nie znam niemieckiego. W wolnej chwili zeskanuję parę stron i wrzucę na forum.