Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Produkcja biżuterii od początku do końca
Powiedzmy, że mam swój projekt biżuterii w głowie. Dokąd należy pójść kiedy chcemy, by ktoś wyprodukował nam zawieszkę, wyciął/odlał ją, obrobił, ewentualnie pozłocił i wlutował (tak, wlutował jako element nierozłączny) w łańcuszek? Mowa o srebrze. Nie mam tu na myśli pracowni artystycznych. Powiedzmy, że chciałbym zamówić 50 sztuk danego wzoru. Bardzo dziękuję za Waszą pomoc. Warszawa i okolice mile widziane, ale nie jest to konieczność. Byle to był teren PL.
Odpowiedz
(10-03-2016, 12:36 PM)Aryann napisał(a): Powiedzmy, że mam swój projekt biżuterii w głowie. Dokąd należy pójść kiedy chcemy, by ktoś wyprodukował nam zawieszkę, wyciął/odlał ją, obrobił, ewentualnie pozłocił i wlutował (tak, wlutował jako element nierozłączny) w łańcuszek? Mowa o srebrze. Nie mam tu na myśli pracowni artystycznych. Powiedzmy, że chciałbym zamówić 50 sztuk danego wzoru. Bardzo dziękuję za Waszą pomoc. Warszawa i okolice mile widziane, ale nie jest to konieczność. Byle to był teren PL.

Do jego wysokości wyzyskiwacz kasjerek i wytrawnego smakosza trunków wszelakich @Cactoos`a  Biggrin Biggrin Biggrin
Odpowiedz
(10-03-2016, 12:36 PM)Aryann napisał(a): Powiedzmy, że mam swój projekt biżuterii w głowie. Dokąd należy pójść kiedy chcemy, by ktoś wyprodukował nam zawieszkę, wyciął/odlał ją, obrobił, ewentualnie pozłocił i wlutował (tak, wlutował jako element nierozłączny) w łańcuszek? Mowa o srebrze. Nie mam tu na myśli pracowni artystycznych. Powiedzmy, że chciałbym zamówić 50 sztuk danego wzoru. Bardzo dziękuję za Waszą pomoc. Warszawa i okolice mile widziane, ale nie jest to konieczność. Byle to był teren PL.

Ja bym zaczął od urzędu rejestracji działalności gospodarczej bo mam wrażenie że te wyroby mają być na sprzedaż? Mylę się?

p.s.
Miałem już parę osób które przychodziły do mnie z podobnymi pomysłami tylko w Polsce jeszcze nie pracuje się za miskę ryżu.
Odpowiedz
(10-03-2016, 12:42 PM)kolorowy napisał(a): Do jego wysokości wyzyskiwacz kasjerek i wytrawnego smakosza trunków wszelakich @Cactoos`a  Biggrin Biggrin Biggrin

U mię brak na stanie tych, no... mocy przerobowych, tak gdzieś mniej wincy do 2020 roku. Biggrin

A poza tem kiedy? Pomiędzy żerowaniem na ubogich kasjerkach a piciem tanich win z musztardówki 
- jak mię z talentem starej cyganki obnażyła Pani @Mysza? No i ta ilość. Gdybyż tak z 1000 sztuk. Rozmarzony
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
Odpowiedz
Noż uwielbiony przez lud pospolity cactoosie przeca taką ilość mógłbyś sobie do CV wpisać jako twórca sztuki i znawca biżuteri i już by cię wzieli do mennicy na rzeczoznawce 
Odpowiedz
Ty nie boooj! Zamieściłem bardzo atrakcyjną ofertę. Biggrin
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
Odpowiedz
Jaki tu wyśmienity humor kwitnie Puść oczko
Odpowiedz
Zwróciłem się do was z bardzo konkretnym pytaniem oczekując rzeczowej odpowiedzi. Tymczasem otrzymałem jedną poradę zarejestrowania działalności gospodarczej bez jakiejkolwiek wiedzy o moim zawodzie. Jest też sugestia, że nie chcę należycie płacić za pracę. I potem kilka postów dziwnych żartów. Nie założyłem tego tematu dla żartów i bardzo proszę by nie zaśmiecać tego wątku, jeśli nie chcecie/ nie możecie mi pomóc. Osoby, które wiedzą bardzo proszę o odpowiedź. Jednych i drugich pozdrawiam.
Odpowiedz
(10-04-2016, 11:27 AM)Aryann napisał(a): . Tymczasem otrzymałem jedną poradę zarejestrowania działalności gospodarczej bez jakiejkolwiek wiedzy o moim zawodzie. 

Masz rację nic nie wiemy o Twoim zawodzie oprócz tego że o złotnictwie (pracy) nie masz pojęcia. To można wywnioskować z Twojego pierwszego postu.
Ale żeby nie było że obśmiewamy to konkretna oferta współpracy z mojej strony:
Od razu zrobię kalkulację żebyśmy wiedzieli o czym rozmawiamy.

1 Wykonanie modelu (wydruk odlew guma ) 500zł
2 Obrobienie wlutowanie sztuki 50 zł
3 Pozłocenie 20zł szt
 Oczywiście zakładam że posiadasz łańcuszki lub zakupisz. 
Do wszystkich cen dolicz podatek VAT
Mowa jest o nieskomplikowane wyrobie bez kamieni. I projekt na rysunku bo jasnowidzem nie jestem.
Jeśli zainteresowany zapraszam na PW
Odpowiedz
Nic nie wiem o Imenoq, ale mogę wywnioskować z obydwu postów, że jesteś nadęty i masz problemy w komunikacji międzyludzkiej. Podziękuję za twoje usługi.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości